Het verhuizen kan beginnen!

Vandaag (1 april 2019, geen grap!) hebben we bij de notaris de laatste documenten ondertekend en de sleutel in ontvangst genomen. Margriet en ik mogen ons nu 'huiseigenaar' noemen met daarbij ongeveer 230m² grond.
Voor de genen die in mijn vorige blogs (NOM-verbouw of toch verhuizen? (deel 1) en NOM-verbouw? Toch verhuizen! (deel 2) ) hebben gelezen is dit dus de update.

De verhuurder Lefier is nu druk bezig die hele ellendige NOM-verbouw uit te voeren, en ik heb verschillende buurtgenoten al gesproken waaruit blijkt dat de 70% die men claimt gehaald te hebben nogal twijfelachtig op zijn best te noemen is. Het heeft er alle schijn van dat Lefier creatief aan het tellen is geweest met in ieder geval 2 verschillende straten (Ln. v.h. Kinholt en Ln. v.d. Marel) om onze straat alsnog die NOM-verbouw op te dringen.
Verder hadden de andere buren in onze rij 2 weken voor de ellende zou beginnen al alle info binnen en wij helemaal niets. Meermalen met Lefier gebeld 'los dat op, wij weten van niets!' Zolang we nog de huur betalen wil ik wel weten waar ik aan toe ben.
Na aandringen is de opzichter van BAM-bouw geweest en heeft een planning gebracht. Ook vroeg hij heel brutaal of ze een sleutel konden krijgen voor het geval wij er niet zijn. NO F*CKING WAY!! Het lef alleen al...! Als wij er niet zijn, hebben jullie niets in dit huis te zoeken zolang ik nog ervoor betaal.

Zoals het er nu voor staat lijkt het er op dat we net voor alle shit binnens(huur)huis gaat beginnen alles verhuisd hebben, en daar geen hinder meer van zullen ondervinden.
Alleen buiten zullen we om alle zooi heen moeten manoeuvreren. Ook is er al heel veel 'meuk' naar het stortbordes gebracht, wat je weg gooit hoef je niet mee te nemen, toch??

Ruim op tijd heb ik mijn mast volledig ontmanteld en in 3 stukken van 4 meter op het terras neer gelegd, alle coax-kabels en stuur-kabels netjes opgerold klaar voor verhuizen en antennes transport klaar gemaakt. 
Ik had al gezien bij de overburen dat de fundering uitgegraven gaat worden, en dan mijn mast fors in de weg zou staan. Er was mij verzekerd dat verplaatsen niet nodig zou zijn. Vanaf de oude gevel ongeveer zou 1 à 1.5m uitgegraven worden voor een betonnen fundering om een nieuwe gevel voor het huis te zetten. Binnen die 1 à 1.5 meter stond dus mijn mast aan de achterkant.

Maar goed... Vandaag de sleutels gekregen, en nu gaan nadenken over de inrichting van ons nieuwe stekkie, inrichten van het computernetwerk (UTP en WiFi), telefoon, CAI enz. en heel vervelend maar noodzakelijk: het versjouwen van alle spullen die mee moeten (hoe krijgen we in vredesnaam de wasmachine boven over een wenteltrap?).
Gelukkig zijn er voldoende mensen om ons heen die willen helpen, dus handen genoeg.

Daarna wennen aan waar vind ik dit, waar ligt dat...? Maar dat zal wel goed komen.
Wel denk ik "Wat zou mam hiervan vinden?", een gedachte die ik de laatste tijd wel vaker heb gehad, zeker bij ons trouwen 2 maanden terug. Jammer dat ze dit niet mee mag maken maar ik weet zeker dat ze enorm trots zou zijn.

Nu eerst klussen en sjouwen maar!

Jouw reactie

Als antwoord op Some User