Kitbouw

Mijn interesse in de elektronica gaat al lange tijd terug. Hierbij probeer ik wel het één en ander te combineren, met name de elektronica en da radio-amateur hobby.
Tot nu toe gaat dat vrij aardig, maar soms komen er dingen of projecten op je pad wat je aandacht behoorlijk trekt.
Deze 'projecten' worden dan vaan in 'kit-vorm' te koop aangeboden. Wat is een kit? Dat is niets anders dan een bouwpakket. Één van mijn eerste kits die ik in elkaar gesoldeerd heb is een ATV converter van 13cm naar 23cm voor gebruik met een analoge satelliet ontvanger (hier heb ik niets meer van in huis liggen, dus is niet terug te vinden op mijn site).
Op dit deel van mijn site probeer ik uitleg te geven over de bouw er van en een link naar een (web)adres waar je zelf eventueel de betreffende kit kunt bestellen.


Zelfbouw

Als er geen kit beschikbaar is (of te duur voor mijn budget) vind ik het een uitdaging om zelf iets te ontwerpen en te bouwen. Een voeding (regelbaar 2-24Volt/10A) was voor mij gewoon 'leuk' om te bouwen en die staat hier nog steeds werkzaam op de plank.
Meest recente project is een VHF-solid-state eindtrap (FET hoogfrequent versterker) met een leverbaar vermogen van ongeveer 350Watt. Bij zelfbouw kunnen ook controllers van het merk Microchip gebruikt worden. Waarom Microchip? Omdat daar een compiler beschikbaar ('Crownhill Proton PicBasic') is die de programmeertaal 'basic' aan kan, en daar heb ik jaren terug (in de Atari 800XL periode) ook uitgebreid mee gestoeid.

Links?

Natuurlijk probeer ik ook een verzameling van interessante (elektronica) links te verzamelen waar veel info te vinden is over onder andere kits en andere (zelfbouw) projecten.