Aangezien ik onlangs ben overgestapt van banaanstekkers naar Anderson Powerpoles (zie Anderson Powerpoles (1) en verder) moest er ook een 'stroomverdeeldoos' komen.

Bij SotaBeams heb ik er één besteld als complete kit, n.l. de SotaBeams Fuser-6. Na betalen van invoerrechten en dergelijke kon ik het pakketje in ontvangst nemen.
Als je een beetje handig bent en vlot kunt solderen zet je deze kit in een uurtje probleemloos in elkaar. Alles word geleverd; behuizing, zekeringhouders, zekeringen, printje en natuurlijk de powerpoles. Keurig en erg professioneel samengesteld. Leuk detail is dat er een 2-keuren led bij zit om heel snel te kunnen zien of de spanning niet verkeerd-om zit. Bij groen is alles oké, bij rood is het 'NIETS AANSLUITEN!'

Daarnaast kreeg ik ook een kitje in handen die geleverd werd bij een 100A voeding welke door een Nederlandse mede amateur geleverd wordt. Mijn eerste indruk was niet echt positief van dit kitje.
Het kastje was een 3D geprinte exemplaar die in mijn ogen linea recta de prullenbak in zou moeten. Stukken filament zaten er los langs geprint, het ledje (een rode rechthoekige) was hierdoor ook deels afgedekt.
Ook de schroefgaatjes aan de onderzijde moest eerst met een kleine schroevendraaier of scherp mesje les gepeuterd worden voordat er door kan.
De powerpole connectoren zagen er ook niet als origineel uit, waarschijnlijk ergens uit China gehaald voor €1,- per 1kg ofzo. Het printje dat dit kitje heeft was dan wel weer van goede kwaliteit.
De zekering-houders gingen nog wel, hoewel als je je soldeerbout er te lang bij houd liep deze ook aan de verkeerde zijde (de zekering-kant) vol waardoor je er geen zekering meer in kon drukken.

Kijk en 'huiver' naar de foto links. De linker is de kit die bij een voeding geleverd werd, de rechter is van SotaBeams.

De linker is erg duidelijk een 'thuis-productie' ding die op zich prima werkt, maar ik zou deze niet vast in mijn 13.8V voedingslijn willen zetten.
De powerpoles zijn allen (op 1 setje na, weet jij welke??) replica's uit het verre oosten.
Ook kun je rondom de zekeringhoudertjes duidelijk de print-kwaliteit die in mijn ogen ondermaats is.

De rechter, SotaBeams, ziet er veel robuster uit. Een laser-gesneden dekseltje waar ook nog e.e.a. op gegraveert is zie er veel professioneler uit.
Ook hier zijn de powerpoles gewoon de originelen van PowerWerx. Kwaliteitverschil is duidelijk zichtbaar.

Ik wil in de rechter verdeeldoos nog een rood-zwarte 2x 2.5mm² voedingsdraad maken met een trekontlasting zodat je een 6-voudige verdeeldoosje hebt. Het printje voorziet hierin gelukkig.
Hiervoor moet alleen nog driftig op zoek naar een doosje met trekontlastingen die hier ergens moet zwerven voordat ik in het kastje een gat ga boren.

Dit verhaal is voor mij wel een bevestiging dat nep-spul niet slecht hoeft te zijn, maar vaak wel van (veel) mindere kwaliteit is.