Verhuizen....!

In "NOM-verbouw of toch verhuizen? (deel 1)" had ik al over de perikelen met betrekking tot onze (huur)woning. We zijn nog steeds tegen dit project, maar we zijn er nu wel achter dat ons huisje pas in maart/april 2019 aan de beurt is om verbouwd te worden.
Nu hebben wij dus besloten te proberen voor de koop-optie te gaan.

Ondertussen zijn we her-en-der in Emmerhout al aan het 'woning-gluren' geweest. De eerste bekeken woning leek in eerste instantie op funda.nl wel een prima plek om werk van te maken. Na de bezichtiging viel dit adres heel rap af. Ik zou mijn amateur-radio hobby moeten opgeven omdat ik die niet in dat huis kwijt kon in een heel klein kamertje. Ook zou er geen plek zijn voor onze aquarium.
De 'master bedroom' was groot... heel groot. Deze strekte van de voorgevel tot aan de achtergevel. Da's op zich wel leuk, maar wat doe je normaal gesproken in een slaapkamer... Juist, liggen met je oogjes toe. Door deze grote slaapkamer was er totaal geen ruimte voor mijn hobby in het kleine slaapkamertje dat over bleef.
De badkamer zag er op zich niet slecht uit, maar de wasmachine was daar ook neer gezet en douchen in een badkuip vind ik 3x niks.
Ook de zolder was voor mijn lengte niet erg handig om op te kunnen verblijven, rechtopstaand stond ik klem tussen vloer en dak-nok... Niet echt prettig dus.

Het tweede huis zag er al een heel stuk beter uit.. Ruimtelijk, grote overkapping achter, grote schuur... Alleen één hele grote hinder bij de buurman: een nogal vervelend aanwezige blafbeest die ook bij de rest van de buren overlast veroorzaakt.
Wel zou ik mijn hobby kunnen blijven bedrijven, alleen zou ik moeten zoeken naar een andere antennemast. Maar zou dan bijzaak zijn.

Derde woning die we bekeken hebben stond ons ook wel aan... Nu heeft deze één heel klein nadeel: deze komt pas maart/april 2019 beschikbaar, maar zolang dat duidelijk is hoeft dat totaal geen probleem te zijn. Met een heel klein beetje mazzel zijn we dus VOOR de NOM verbouw verhuisd en hebben we daar geen ellende meer van.
Nu is het alleen hopen dat wij de gelukkigen zullen zijn die daar mogen gaan wonen. Ook voor mijn amateur-radio hobby is daar de ruimte.
Bijkomende aardigheid is dat de keuken heerlijk groot is, eigenlijk een leefkeuken... Deze is in een aanbouw dat tussen de oorspronkelijke woning en schuurtje is gebouwd.
Nu is het alleen zaak een makelaar te zoeken (intussen gevonden) die ons helpt bij de onderhandelingen en aankoop en zorgen dat de Hypotheker de financiën rond krijgt.
Helaas (voor ons) hebben de huidige eigenaren besloten deze woning op Funda te zetten en daarbij een prijs te vragen boven ons budget. Is hun goed recht natuurlijk, maar daarmee vervliegt de hoop je toch een beetje boel.
Wel hebben we de toezegging (mondelinge toezegging, dat dan weer wel, ook van de verkoop makelaar) dat als ze geen goed bod krijgen binnen enkele weken, dat ze alsnog met ons in onderhandeling gaan.
Nu hebben we vandaag (14 dec 2018) een mail gekregen van de hypotheker dat er meer ruimte is om te kunnen onderhandelen.

Samengevat hebben we 3 woningen bekeken in Emmerhout, en we proberen serieus werk te maken van de laatst bekeken.
Kortom spannende tijden in aantocht, in meerdere opzichten (daarover meer als de tijd rijp daarvoor is)...

To be continued...