In vorige blogs had ik het al eens over toestanden met providers (zie "Provider toestanden..." en "Provider toestanden... (deel 2)")
Eind maart ging het weer mis, mijn downstream zakte van 40Mbit/sec naar 10mbit/sec. Hierop XS4ALL helpdesk gebeld met deze mededeling. KPN zou worden ingeschakeld, die is immers eigenaar van het koper dat in de grond ligt.
In Deel 2 was al duidelijk geworden dat het koper in de grond tussen de wijkverdeler (een "STAP58" kastje) en mijn isra-punt (aansluiting in de muur) gewoon bagger is en niet veel beter zal gaan worden.
Op vrijdag 1 april (nee, geen grap!) kwam de KPN meneer en die kon zo 1-2-3 niets doen dan alleen bevestigen dat het koper niet goed is. Maandag 4 april kwam een meneer van Volker Wessel (externe partij ingehuurd door KPN), ook wel 'grond-ploegen' geheten kijken wat hij aan de snelheidsverlies kon doen. De snelheid is toen eerst weer naar 30 mbit/sec opgepoetst.
Deze gast beweerde dat het koper wel goed is, en er weinig verliezen zijn. 
Wat moet ik dan in vredesnaam geloven? Wel beloofde hij dat hij een KPN-meet team op deze ticket zou zetten. Ik zou gebeld worden voor een vervolg afspraak.
Nou, mooi niet dus... Ik wachten op een belletje maar niets, nada, nakkes!
Vervolgens een melding 'Uw ticket is afgesloten, uw lijn is opgeleverd'. Wat nou, "opgeleverd"? Afspraak is dat er een meetploeg komt, en afspraak = afspraak.
Dus maar weer de telefoon bij de kop en XS4ALL weer bellen. Vrijdag komt tussen 16.00 en 18.00 een monteur. Broer gevraagd even de deur open te doen voor de monteur zodat er in ieder geval wat gedaan kan worden. (ik moest aan het werk, en dit kan ook uitlopen.)
Krijg ik om 16.30 u telefoon dat de monteur niet komt omdat hij nu niets kan doen en er zou maandag 18 april (gisteren) een afspraak zijn. 18 April een afspraak?? Ik weet van niets! Wat er ook kwam maandag de 18e, maar niets, geen meetploeg. Dat is de 2e keer niet nakomen van een afspraak door KPN.
Opnieuw via twitter contact gezocht met XS4ALL en KPN webcare (die gasten schepen je af, je hebt een XS4ALL abbo).
Intern case-nummer gekregen van XS4ALL via twitter, met een 0800 telefoon-nummer en het verzoek die even te bellen.
Vandaag tussen 12.00 en 14.00 zou een grond-KPN man komen (jawel, Volker-Wessels). Om 13.55 was die meneer er. Deze constateerde eindelijk (!!!) dat een las lek is en mogelijk fors aangetast door vocht. De mededeling was 'Aan de huidige kabel kan ik helaas niets doen'. Oh nee he??? Maar, zo vervolgde hij, ik ga informeren om toestemming te krijgen de gehele kabel tussen de "STAP58"-kast en de ISRA-punt te vervangen door een nieuw stuk koper. En ja!! TOESTEMMING!
Met andere woorden de brakke las wordt er geheel tussen weg gehaald.
A.s. donderdag gaat het gebeuren (althans, dat is de planning).
Een STAP58 kast is een antieke verdelerkast, dat stamt uit het jaar (jawel!!) 1958, dus het koper wat in de grond ligt is even oud. Destijds verwachte men dat dit altijd goed bleef, en geen onderhoud nodig had. Tegenwoordig weet men beter.

Ik ga dan ook brutaal vragen of het isra-punt dat nu in de woonkamer zit verplaatst kan worden naar de meterkast, mijn modem/router kan dan daarnaartoe alsmede mijn 2.4G/5G WiFi accesspoint. Hiervoor moet ik zelf nog even 2 230V-WCD's plaatsen in de meterkast, maar dat mag geen problemen opleveren, net als 2 UTP-contactdozen, maar ook dat is zelf te monteren.
Normaal als ik KPN daar om vraag kost me dat handen vol geld, maar nu hoop ik op een gelukje bij een onderhoud.
Enige wat dan gebeuren moet is 2 UTP kabels van de meterkast naar het oude ISRA punt te brengen, zodat ik daar zowel internet als telefonie heb.
Later kan altijd mijn LAN nog van CAT5e omgebouwd worden naar CAT6a (betere kabel voor snelheden vanaf 1gbit/sec)

Maar goed, eindelijk schot in de zaak....


PS.: de grote renovatie waar ik het in deel 2 over had gaat wegens overweldigde weerstand niet door.

Jouw reactie

Als antwoord op Some User