Eind oktober schreef ik al eens over provider-toestanden (zie Provider toestanden...)
Sinds gisteren (1 december 2014) zijn we helemaal over van KPN naar XS4ALL, ook met de telefonie. Het DSL signaal was al een week eerder over gezet, en daaruit bleek dat de kabel wel degelijk de snelheid kan halen (20mbit/sec download, en bijna 3mbit/sec upload VDSL2). Ikke tevreden dus...
De telefonie ging pas op 1 december (gisteren dus) over van KPN naar XS4ALL. De analoge lijn is hier bij ons thuis einde oefening, telefonie is nu VOIP (Voice over IP).
In eerste instantie kreeg ik de VOIP niet aan de gang,maar na een kwartiertje babbelen met de helpdesk van XS4ALL was dat ook gefixed, gevalletje foute wachtwoord dus.
Het leuke van de Fritz!BOX die je te leen krijgt van XS4ALL is dat je daar verschillende "extra's" in mee krijgt: Een App voor je Android telefoontje bijvoorbeeld (in Google Play zoeken naar Fritz!FON) Je smartfoon wordt dan onderdeel van je thuis-telefoon-nummer. Je bent dan bereikbaar via je thuistelefoonnummer op je GSM/Smartfoon.
Ook kun je een DECT telefoon aanmelden op de Fritz!BOX, dus als je basisstation kapot gaat... hoef je je handsets nog niet weg te mieteren.
Ander feature die ik niet gebruik is de voicemail/antwoordapparaat. Die is ook in de Fritz!BOX ingebakken, maar als men mij niet bereiken kan bellen ze later maar weer of als ik zin heb bel ik ze terug (nummerherkenning).
Tot nu toe redelijk tevreden, alleen zakte de snelheid weer in elkaar maar na een reboot van het modem was dat ook weer in orde. Misschien een schakelklokje er tussen dat om 3.00 uur 's nachts even een kwartiertje de spanning er af gooit?? Tegen die tijd slapen we altijd wel...
Enige nadeel is dat het bellen naar bijvoorbeeld mijn schoonouders of vader nu wel direct kosten in rekening worden gebracht. Bij KPN had ik iets in de geest van "Bel vrij altijd" (binnen Nederland), dus binnen Nederland geen kosten maken bij het bellen.

Achteraf kun je altijd wel roepen 'had ik veel eerder moeten doen', maar dat is achteraf... Nu hopen op glasvezel in de toekomst, maar zoals gebruikelijk zijn andere wijken in Emmen het eerst aan de beurt.
Ergens volgend jaar krijgen onze woningen een 'groot onderhoud' (iets met energie neutraal en stroomversnelling ofzo) en als Reggefiber nu handig is, liften ze hier op mee... Zal wel niet vrees ik.
We zullen het wel beleven...

Jouw reactie

Als antwoord op Some User