Nog even en dan gaat de klok weer een uur vooruit.

Elk jaar weer 2x gedoe met het verzetten van de klok..ik gruwel er van want elke keer raak ik er van slag daardoor.

Dat komt ook door mijn onregelmatige rooster op het werk (5 ploegendiensten) hoewel dat rooster niet echt onregelmatig genoemd kan worden.

2x ochtenddienst , 2x middagdienst , 2 nachtdiensten en dan 4 dagen vrij waarna dit riedeltje weer van voor af aan begint.

Dit jaar valt het verzetten van de klok in mijn nachtdienst wat inhoud dat ik in principe een uur korter werk , komend najaar het zelfde waardoor ik zelfs een uur langer moet (klok gaat dan een uur terug).

Dat gedoe mogen ze van mij wel met onmiddelijke ingang afschaffen en de huidige wintertijd (UTC +1) aanhouden..dat was ook al het geval toen men met deze kul in ons land begon in 1977 , zogenaamd uit economisch belang.

Ook werd er beweerd dat de natuur er van slag zou raken , dat alleen al is de grootste flauwe kul die er bestaat : alsof de klok van moedertje natuur zich laat regelen door de mens.

De enige die er van slag raakt is de mens zelf , velen hebben kortstondige klachten tijdens de overgang van winter naar zomertijd en vice versa.

Vooral mensen die in de continudiensten werken zoals ik ervaren dat als een last.

Aangezien we nu 1 Europa zijn is het afschaffen ervan een , naar mijn idee te lang , langlopende discussie die helaas nog wel even voortduurt.

En niet alleen met deze kwestie , er zijn nog veel meer zaken waar alle EU lidstaten 'overheen moeten pissen' voordat het beklonken is.

 

 

 

Jouw reactie

Als antwoord op Some User