Werken...

De één ziet het als een noodzakelijk kwaad, de ander als een zegen. Ik heb de laatste 4 jaar met heel veel plezier in een taxi mogen rondrijden, voornamelijk kinderen met een beperking naar brengen en 's middags weer ophalen.Tussendoor reed ik ook nog wel eens een enkele keer een WMO dienst (oudere mensen en mensen met een beperking overal en nergens naartoe brengen)
Helaas heb ik afgelopen woensdag (2 juli 2014) te horen gekregen dat ik per 1 augustus 2014 a.s. geen contract verlenging krijg. Ik was hier enigszins al op bedacht, er gingen al geruchten rond dat er 40 tot 60 collega's het zelfde lot moesten ondergaan, helemaal als een verrassing kwam dit dus niet.
Bij iedere werkgever is er altijd wel iets, maar over het algemeen heb ik geen vervelend gevoel gehad bij de afgelopen 3 jaar dat ik voor deze werkgever heb mogen rijden.
Reden van het niet verlengen is simpel: de bezuinigingen van de gemeente Emmen in het schoolvervoer zijn van dien aard dat er veel minder kinderen gebruik kunnen en mogen maken van deze speciale vorm van vervoer. Afgelopen schooljaar heb ik gemiddeld 20 tot 25 uur per week gereden, dus aan het aantal uren ligt het niet (Er waren collega's die veel minder uren werkten).
Waar ik me wel kwaad over kan maken is dat als ik ga zoeken op vacatures 'taxi-chauffeur' ik genoeg vacatures tegen kom, maar dan mag ik niet in het bezit zijn van een chauffeurskaart (de 'taxi-pas'), een uitkering MOET hebben, en geruime tijd werkloos moet zijn. En als klap op de vuurpijl: MET BAANGARANTIE/INTENTIE. Te zot voor woorden!
Zoals ik het zie is het ene gat dichten met het andere... Genoeg gemotiveerde en gediplomeerde chauffeurs worden de straat op getrapt, en ongeschoolde krachten worden met een vette subsidie naar binnen geharkt.
De ervaren chauffeurs moeten een uitkering aanvragen, en de 'leerling chauffeurs' krijgen een zak geld mee. Hoe je het ook bekijkt, de staat (de regering/UWV/Sociale Diensten/...) gooit geld over de balk in de vorm van een vette subsidie per kandidaat. (de uitkering moest toch al betaald worden, dus die tel ik niet mee).
Als je wilt bezuinigen: stop het gedoe met subsidies, en houd de ervaren chauffeurs aan het werk. Begrijp me niet verkeerd: ik gun iedereen zijn/haar werk, maar niet ten koste van mijn werk en inkomen.
Dus, als iemand een vacature ziet (heb de chauffeurs kaart inclusief een MBO-2 chauffeurs diploma) waar ervaren taxi-chauffeurs gevraagd wordt, laat het me AUB weten!

Jouw reactie

Als antwoord op Some User