Gelukkig NIEUW JAAR!!!

Laat ik eerst eens iedereen die het horen en/of lezen wil mijn beste wensen te geven voor het nieuwe jaar...
Dat 2013 een goed, fantastisch en vooral gezond jaar mag worden, de wensen van 2012 alsnog uitkomen. Dan maar met een vertraging!

Herhaling van concept...

Wat mij al lange tijd opvalt, en dan voornamelijk op de commeciele TV zenders, is dat bepaalde programma's tot in den treuren weer op TV gedumpt worden. Programma's zoals "Holland's Got Talent", "Sterren Dansen op IJs", "Boer zoekt...", "Expeditie Robinson" enzovoorts.
Bij "Holland's Got Talent" worden de ene na de andere zelfbenoemde zang-talent volledig kansloos afgeserveerd: "Exit, Stage LEFT!" zodat de volgende op de zelfde stip een poging mag doen in de hoop niet het zelfde lot te ondergaan als de vorige deelnemer.
Ook al jaren zijn er boeren (of boerinnen) die een levenspartner zoeken... Wil het niet via internet, dan zetten we Yvon Jaspers aan het werk om voor die boer/boerin een partner te zoeken maar dan wel vol met je smoel op TV.
Dan hebben we ook nog "Expeditie Robinson". Waar komt die naam ook al weer vandaan?? Uit het boek dat bijna 300 jaar terug door ene Daniel Defoe is geschreven. De hoofdkarakter Robinson Crusoe in dat verhaal overleeft op een onbewoond eiland na een schipbreuk. Maar goed, ik dwaal af.
Bij de 'Expeditie' moeten er ook een tig-aantal BN-ers en BV-ers (BV-ers: bekende Vlamingen) met elkaar in gevecht maar ook samenwerkend zien te overleven op minimaal rantsoen. Door proeven kunnen ze laten zien wie de sterkste is aan het eind van de serie. Ik vraag me alleen af hoe die camera-mensen leven al daar... Ook op vergelijkbaar rantsoen??

Zo ook vanaf vandaag weer: SBS6 vind het blijkbaar nodig om uitgerangeerde 'sterren' een paar schaatsen onder de voeten te binden en die al dan niet met een knap bekkie het ijs op te jagen, gepresenteerd door iemand die er jaren al geen kracht meer voor heeft. En het gekke is: dit soort gedrochten van amusement is nog mateloos populair ook!
Het lijkt er op dat de programma-verzinners (gasten zoals John de Mol, Reinoud Oerlemans en Joop van den Ende) helemaal niets nieuws meer kunnen verzinnen. Een oud idee wordt tot op de laatste stuiver uitgemolken, en ook nog eens doorverkocht aan TV-stations in het buitenland zodat daar ook nog eens bakken vol geld deze kant op komen...

Het vervelende van dit verhaal is (vind ik zelf dan!) dat er een programma moet verdwijnen van de buis (buis?? Beeldplank dan...) waar ik nu net graag naar kijk: NCIS en NCIS-LA op dinsdagavond op SBS6 om 20.30 uur. Ik weet het, het is geen vermaak waarbij iemand wekelijks de kans loopt om met zijn gebit een ijssculptuur uit de ijsvloer te halen, maar wel een stukje ontspanning van een volledig verzonnen verhaaltje dat in een uurtje op tv getoond wordt waarbij ook nog eens af-en-toe een kogeltje geschoten wordt.

Maar goed... we hebben het maar te slikken, en daarin zal 2013 zeer waarschijnlijk ook niet anders om zijn.

GELUKKIG NIEUW JAAR IEDEREEN!!!