Roosje

Roosje is een poes die een tijdje in Emmen heeft gewoond. Volgens haar vorige personeel is Roos een ras Main Coon, hoewel ik daar zelf nogal aan twijfel.
Ergens vorig jaar is Roosje vanuit Ter Apelerkanaal verhuisd naar Emmen. Josien miste een maatje in huis nadat haar cavia is overleden. Helaas heeft Josien nogal pech gehad de laatste tijden met cavia's.
Toch miste Josien ene 'maatje' die blij op haar wachtte als ze thuis kwam van haar werk. Het idee van een poes kwam al vlug naar boven omdat wij (Margriet en ik) ook 2 van die poesbeesten in huis hebben, Luna en Sterre. Josien leek dit ook wel wat.
Dus Margriet op zoek naar een poesje op het internet, en vlug gevonden: Roosje. Roosje werd gepest door 2 katers bij haar vorige thuis en moest helaas een ander huisje vinden.
Dit leek ons een prachtige oplossing: Roosje is van haar pesters af, en Josien heeft een maatje in huis.
Jammer genoeg was de vreugd niet van lange duur en vroeg Roosje toch heel veel aandacht, zo ook 's nachts. Zo ernstig zelfs dat het Josien slapeloze nachten opleverde.
Hierop is besloten dat Roosje maar naar ons moest, je zet een poes niet zo op straat (zou ze ook niet overleven denk ik)
Dit leek goed te gaan, Luna en Sterre hielden Roosje in het gareel als het gaat om aandacht trekken en mauwen 's nachts.
Ondertussen is Josien half april verhuisd van een duplex-woning naar een flatje. Voordeel: veel meer ruimte!
Nu hoopte dat Josien Roosje weer in huis kon krijgen, er is veel meer ruimte. We hebben dit geprobeerd om te beginnen één weekend begin mei. Dit ging zo goed dat Roosje gelijk daar is gebleven.
Afgelopen zondagavond (11 mei) ging het helaas weer mis: mauwen als een malle! Om 1.30 uur 's nachts (zondag op maandag) werden we wakker gebeld door Josien dat het niet meer ging. Roosje 's nachts nog bij Josien opgehaald en weer bij ons in huis genomen.
Omdat het tussen Sterre en Luna ook niet lekker liep (met Roosje er bij) is al vlot besloten dat Roosje een ander thuis nodig heeft. Ook wij missen de ruimte om 3 katten te huisvesten.

Dit huisje werd vlot gevonden in Musselkanaal. Vandaag is Roosje verhuisd van Emmen terug naar het Groningse, Musselkanaal.
Het voelde voor mij wel een beetje boel als het 'dumpen' van een dier dat je niet kunt huisvesten maar wel zou willen. Roosje is daar gewoon beter af en wordt daar goed verzorgd.
En Luna en Sterre?? Die zijn een stuk rustiger nu Roosje niet meer hier woont.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is automatisch uitgezet want deze inhoud is niet actueel meer.