Het jaar 2023 is nu ruim 24 uur jong (moment van schijven: 2 jan 2023), en zowel Margriet en ik hebben er al een werkdag op zitten.
Vorig jaar (2022) was een jaar waar ik tevreden op terug mag kijken. Veel goede dingen beleefd en gedaan en gelukkig geen narigheden die me zo te binnen schieten.
Een dergelijk verhaaltje had ik al op facebook gezet, maar hier kan ik net even wat handiger iets neer-kloppen.

In januari heeft mijn schoonmoeder een mooi definitief plekje gekregen op het Oeverse Bos, een plekje waar in de toekomst andere dierbaren nog bij gezet kunnen worden. Dit plekje is voorzien van een mooie gedenksteen en daar kunnen we naartoe wanneer er behoefte is.

Één van de hoogtepunten voor mij zelf was toch wel het concert van de Britse progressieve rockgroep Genesis, een avond in Amsterdam Ziggo-Dome die ik niet had willen missen.
Hoe ben ik op dit concert gekomen... Radio 10 gaf enkele malen kaarten weg van dit concert en om daar aan te komen moest je luisteren naar deze zender en zodra er een nummer van Genesis gespeeld werd moest je zo snel mogelijk reageren in de Radio10 app. De eerste die reageert was de gelukkige.
Nu ben ik zelf wel een liefhebber van het muziek dat Genesis gemaakt heeft, nummers als "Mama", "Land Of Confusion", "Home By The Sea", "Firth of Fifth" en meer spreken mij wel aan.
Helaas maakte het werken in de taxi het voor mij erg lastig om die kaarten te pakken te krijgen, immers tijdens het rijden moet je niet appen of met je telefoon bezig te zijn. Ook met een klant in de auto vind ik het gewoon 'not done!'.
Dan maar zelf kaarten kopen, en er een leuke dag van maken. Op tijd in onze Mini Cooper naar Amsterdam vertrokken om voor aanvang van het concert eerst onder de rook van het Johan-Cruijff-arena een hapje te gaan eten (en je vrouw is een Feyenoorder, dus dat was wel even een dingetje...)
Het concert wat in één woord: GEWELDIG! Ook was het voor ons het eerste 'grote' concert waar we heen gegaan zijn. Ondanks dat Phil Collins niet fysiek heel erg sterk meer was en zijn ding deed op een luxe bureaustoel wisten ze samen er wel een enorm spektakel van te maken. Detail die week was dat ze 4 dagen later in Londen in het 'O2-Arena' hun allerlaatste concert gaven, volgens Phil Collins moesten ze "nu op zoek naar een echte baan". We waren er dus echt op tijd bij in Amsterdam.
Bij elkaar hebben we die dag, 22 maart 2022, een zeer geslaagde middag en avond gehad, en bijna 10 maanden later kan ik nog van die avond genieten. Het was het geld dubbel en dwars waard.

Verder hebben Margriet en ik af en toe de tijd genomen eens heerlijk te relaxen aan het strand. Gewoon een dagje weg of een enkele keer zelfs een weekendje. Callantsoog staat dan wel hoog op op de lijst van ons favoriete stekjes om heen te gaan, maar andere plekjes kunnen ons ook wel bekoren. (Tip naar me zelf: volgende keer wel even goed insmeren tegen de zon-verbranding, gevolg was verbrande wreven op de voeten... AU!!).
Ook hierbij komt onze Mini mooi van pas. Een klein wagentje dat dapper en rap door het drukke verkeer zoeft en daarbij niet gelijk een draai-kolkje in de benzine tank heeft.

Daarover gesproken... We zijn in september een paar dagen naar Sauerland geweest (het plaatsje Bad Laasphe, even ten zuiden van Winterberg, ongeveer 350km rijden vanaf Emmen). Tijdens deze dagen heb ik het verbruik van onze auto eens bij gehouden en daar kwam een gemiddelde uit van ongeveer 1 op 14 à 1 op 15. Dat voor een auto uit 2007, met een 1600cm² blok en 120pk (op papier) valt me dit reuze mee!
Verder ook het één en ander aan de auto zelf gedaan. De ruitenwisser achterop deed het helemaal niet meer. Het motortje daarvan gewoon stuk. Gelukkig kun je met onze auto zelf nog veel repareren en aan klussen, dus die heb ik zelf kunnen vervangen afgelopen zomer. Tijdens regenachtige dagen ben ik iedere keer weer blij dat mij dit gelukt is, nu kunnen we al rijdend tenminste weer de achterraam schoonvegen.
Andere dingen die ik aan onze auto heb kunnen doen: nokken-as sensor vervangen, lambda sensor vervangen, interieur filter vervangen, handgreep op kofferklep vervangen. Leuke bezigheid, vooral als het je gewoon lukt.
Op een gegeven moment kreeg ik de melding dat de airbag aan de bestuurder-zijde een foutmelding genereerde. Eerste diagnose bij een garagebedrijf leverde mij de info op dat het mogelijk een vuile connector of sleepring de dader was.
Eerst de foutmelding laten verwijderen zonder verdere controles, maar na een maand of 2 à 3 stak die weer de kop op.
Op het internet gezocht hoe ik dit kon controleren, en achteraf bleek dit heel eenvoudig te zijn, tenminste... de connector achter de airbag dan. De sleepring heb ik (nog) niet bekeken. Voorlopig is deze storing verleden tijd, maar met een auto die niet heel piepjong meer is weet je het nooit voor de 100%.

Andere bezigheden waren mijn amateur-radio hobby. Die heeft om verschillende redenen en bezigheden stil gelegen. In een ander verhaal (zie "Portabel radio actief....?" en "Portabel radio actief....? (deel 2)") kun je lezen waardoor mijn interesse weer een flinke boost heeft gekregen. Mede hierdoor is het weer flink gaan kriebelen, maar omdat mijn vaste antennemast nog de nodige onderhoud vereiste is dat niet volledig van de grond gekomen.
De yagi-antennes en bijbehorende kabels vertoonden zaken die niet in de haak waren. Aanpassingen naar de zenders toe waren niet goed. Ook zat er een schakel- of denkfout in de ontvangsversterker doos, tenminste... dat dachten we (René en ik).
Die schakelfout bleek dus niet aanwezig, maar wel waren er enkele aansluitingen niet of niet goed gemaakt. Ook bleek één van de ontvangsversterkers het gewoon niet te doen. Die is inmiddels gerepareerd.
Mijn antennepark is afgelopen december voor een groot deel ontmanteld, en de bedoeling is dit aankomend voorjaar weer helemaal (goed werkend!!) op te bouwen.

Mijn fotografie hobby ligt nu volledig op zijn gat jammer genoeg. Ik heb afgelopen jaar zelfs overwogen alle foto spullen te verkopen en dat geld in mijn amateur-radio hobby te investeren. O.a. Margriet heeft me toch overtuigd dit niet te doen, want heel af-en-toe grijp ik de camera nog wel eens. Bijkomend voordeel is dat je met fotografie de tijd moet nemen om een bepaald beeld te maken die je zoekt. Dan wordt je gewoon gedwongen even een paar flinke passen op de plaats te maken en vooruit te denken hoe je je foto-doel wilt en kunt bereiken. In deze gehaaste wereld is dat soms nodig en kan verademend werken. Bij het kijken naar TV-programma's als "Het Perfecte Plaatje" gaat het toch weer een beetje kriebelen.

Ook op het vlak van werk en inkomen hebben we flinke stappen mogen zetten. Hoewel het halverwege dit jaar leek alsof ik zonder werk kwam te zitten mag ik nu erg blij zijn dat ik nu een contract heb voor onbepaalde tijd.
Iets wat ik nog nooit heb mogen beleven, maar ik heb laten zien aan mijn werkgever wat ik waard en voor hun en dit is gelukkig niet onopgemerkt gebleken. Vanaf 1 januari 2023 sta ik op de loonlijst bij een pay-roll bedrijf en heb er gelijk door een nieuwe CAO 8% loonsverhoging bij (en straks nog 4% per 1-1-2024)

Gezien het jaar 2022, mag ik mezelf best gelukkig prijzen. Ben ik in dat jaar ook veranderd?? Vast, maar dat mogen anderen over mij vertellen.
Zelf heb ik (denk ik) een uitstekende band met mijn directe familie (broer + aanhang, zus + aanhang en kinderen, vader, schoonzus en schoonvader) en goede vrienden. We zien en spreken elkaar niet dagelijks, maar de contacten zijn prima vind ik.
Ik heb mezelf geprobeerd te laten zien als iemand die niet de beroerdste is, behulpzaam waar nodig en met respect naar anderen toe. Ik denk dat ik daarin best geslaagd ben.

Voor 2023 heb ik (opnieuw) geen voornemens. Ik zie wel wat het jaar 2023 brengt en ik probeer de trend de ik in 2022 heb opgepakt door te zetten, behulpzaam en respectvol.

Deze website draait nu nog op Joomla 3.10.x, en deze versie raakt bijna 'End of Line'/'End of Support', en zal i.v.m. beveiligingen etc. een upgrade moeten maken naar 4.x of een omzet naar bijvoorbeeld Wordpress. Dit moet ik nog uitzoeken.

Rest mij iedereen een erg gelukkig, gezond en liefdevol 2023 te wensen

Jouw reactie

Als antwoord op Some User