"Legale zendamateur"?

Okee, de titel is wat ongelukkig gekozen, maar als je het artikel in het Algemeen Dagblad (10-08-2016) leest wordt het je wel duidelijk waarom:

Mijn hobby is legaal, en daarbij wens ik niet als "piraat" of nog erger "ether-piraat" bestempeld te worden. De schrijver van het artikel heeft zich de woede van vele mede hobbyisten op zijn hals gehaald door deze termen wel te gebruiken.
Nu kun je erg pissig reageren en dan methode 'rioolcommunicatie' toepassen (zoals ik dat maar even noem; erg boos reageren zonder een fatsoenlijk woord). Ik heb voor de nettere vorm gekozen.
In de mail naar Dhr Bremmer heb ik aangegeven dat de kreet 'legale ehterpiraat' simpelweg niet bestaat en zelfs een 'contradictio in terminis' is, net zoiets als een plastic blikje. Hoebedoeludat?! Een etherpiraat is illegaal bezig waarbij de kans op een forse boete nogal reëel is, dus geen sprake van een 'legale' activiteit.
Ook heb ik aangegeven wat onze hobby nu eigenlijk inhoud.
Eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht nog een antwoord te krijgen van Bremmer, maar nog geen 24 uur later kwam er toch nog een reactie.

Oordeel zelf maar:

Beste André,

Dank voor je uitgebreide mail, het spijt me oprecht dat jij en je collega’s zich beledigd voelen door mijn formulering. Dat is uiteraard nooit mijn bedoeling geweest, achteraf had ik het anders opgeschreven. Ik heb er geen moment bij stil gestaan dat een hele groep hier aanstoot aan zou nemen.

Dank ook voor de uitgebreide uitleg van je werkzaamheden, handig voor mij om te weten wat jullie allemaal doen. Wat de cijfers betreft: die heb ik specifiek nagevraagd bij Agentschap Telecom nu het stuk op hun site geen getallen bevatte. Dus mocht je het daar niet mee eens zijn, verwijs ik je naar hen. Ik heb de getallen exact overgenomen zoals verstrekt. Fout in mijn nieuwsbericht is wel dat jullie idd geen frequentie-eigenaar zijn. Helaas heeft de eindredactie dat toegevoegd, dat heb ik nl helemaal niet zo opgeschreven. Nu ik zelf deze week vrij heb (mijn nieuwsbericht was eerder geschreven en was enkele dagen doorgeschoven) heb ik dat niet kunnen corrigeren. Maar goed, het blijft mijn verantwoordelijkheid.

Tenslotte: de suggestie om een stuk over jullie te schrijven vind ik zeker een goede. Ik ga eens kijken welke nieuwshaak/aanleiding ik daarbij kan vinden. Dank tenslotte ook voor je toon van kritiek. Die ervaar ik als een stuk prettiger dan nogal wat collega’s van je die ronduit agressief waren op Twitter of per mail. Vind ik altijd beetje jammer als het riool open gaat. Gelukkig kan het ook fatsoenlijk dus, zo blijkt.

Veel plezier bij het uitoefenen van je radiozendliefhebberij,

Mvg!
David Bremmer

Nu kun je altijd denken "nou laat maar" maar ik denk dat ik David in dit geval heb kunnen overtuigen wat zorgvuldiger mijn woorden te kiezen.
De eerste stap naar een betere naamsbekendheid van onze hobby is gezet, in ieder geval is er één journalist op de hoogte met wat we zoal met onze hobby doen, nu de rest nog....

Jouw reactie

Als antwoord op Some User