Het zal niemand ontgaan zijn, het corona virus. Dit kleine minuscule deeltje zet bijna de hele wereld op zijn kop, heeft invloed op alles en iedereen.

Zo ook in ons huisje. Mijn loonbetaler (uitzendbureau Taxiwerq) is helaas genoodzaakt werktijdverkorting voor veel chauffeurs aan te vragen. Dit brengt nogal spanningen met zich mee met vragen over onder andere het inkomen.
Nu heb ik al contact gehad met mijn werkgever (Taxi Dorenbos) en daar zijn de mensen hard bezig een mooie oplossing te zoeken voor de mensen die ze aan het werk hebben.
Voor mij betekend dit dat de zekerheid van een aantal uren per week gewoon weg is, en dat ik per dag bekijken moet of ik ingeroosterd ben. Ik loop dus de kans dat ik straks weinig of helemaal niet werk gedurende deze 3 weken 'shut down'. En hier komt bij mij toch wel wat zorgen kijken; hoe zit dat met mijn inkomen; moet ik zelf bij het UWV aankloppen of regelt Taxiwerq dit collectief?

Nu kan en mag ik helemaal niet klagen over hoe zowel Taxiwerq en Taxi Dorenbos met deze vervelende situatie omgaan, voor hen is het ook allemaal puzzelen hoe ze dit vorm moeten gaan geven. Ik wens ze succes en hoop dat ik na 6 april (als alles weer een beetje normaler mag gaan worden) weer lekker aan het werk mag.

Hoe komt dit nu... Mijn werkzaamheden in de taxi is primair het halen en brengen van oudere mensen, mensen met beperkingen en mensen met een zwakkere gezondheid. Nu zijn dit juist de doelgroepen die het vatbaarst blijken te zijn voor het corona virus. Vele dagbestedingen hadden vrijdagmiddag (13 maart '20) uit voorzorg besloten de deuren te sluiten voor 2 weken om besmettingen zo veel mogelijk te beperken.
Op zondag 15 maart '20 kwamen 2 ministers (volksgezondheid en onderwijs) rond 17.30u met de mededeling dat ook alle scholen per direct voor 3 weken sluiten, dus tot 6 april, en de horeca deze avond al om 18.00u.
Dat dit een behoorlijke impact heeft is wel duidelijk... Niet alleen voor mijn werk maar ook voor het werk van anderen zoals onder andere zorg- en school-personeel.

Ander gevolg voor Margriet en mij is een in februari geboekte vakantie naar Gran Canaria. We zouden op 10 april vertrekken voor 11 dagen naar Maspalomas, maar uit voorzorg hebben we zelf al besloten onze vakantie uit te stellen tot na de zomervakantie. Het reisbureau TUI werkte hieraan probleemloos mee mede omdat de omboekperiode versoepeld was, van uiterlijk 28 dagen voor vertrek naar uiterlijk 22 dagen voor vertrek... we zaten al op 26 dagen voor vertrek. Nadeel was dat het nu in een iets duurdere periode kwam te zitten, maar goed... het zij zo.
Zoals het er op het moment van schrijven (dinsdag 17 maart 2020) zouden we op 10 april best kunnen vliegen, maar omdat men vermoed dat er een 2e corona golf aan zit te komen heb je de kans dat je op je vakantie adres in quarantaine komt te zitten of dat alle voorzieningen (restaurants, winkels en andere toeristische punten) gewoon gesloten zijn. Er is dan helemaal niets te beleven daar.
Ook zit heel Spanje nu vrijwel op slot, buitenlandse zaken geeft een 'Alleen noodzakelijke reizen' advies, code oranje.

Verder kan ik alleen maar hopen dat deze crisis snel voorbij gaat, en dat de medische wereld een antwoord kan vinden op COVID-19 (de officiële benaming van het corona virus), maar dat gaat ze lukken; is ze met SARS en MERS ook gelukt. (SARS en MERS zijn 'broertjes' van COVID-19).

Het beste nu is wat afstand houden, vaker je handen wassen en op elkaar letten. Dat de hele wereld veranderd hierdoor mag je rustig van uit gaan.

Jouw reactie

Als antwoord op Some User