Een tijdje terug kwam ik tot de ontdekking dat de Schotse rock-band Simple Minds op zaterdag 6 april in de Ziggo Dome zou komen spelen.
Net als 2 jaar terug met Genesis kan ook het repertoire van Simple Minds me wel bekoren. Ik wist dat zowel Marco als Paulien dit ook wel leuk zouden vinden en zo kregen wij het idee om er een leuk weekendje vot er van te maken. Dus 4 kaarten geregeld en op zoek naar een goedkoop hotelletje.
Aangezien hotellen in de hoofdstad zelf erg aan de prijs zijn kwam Marco op het idee om het hotel 'De Jonge Heertjes' in Aalsmeer te boeken. Hier heeft hij al eens eerder voor zijn werk gelogeerd.
Prima hotelletje, eenvoudige kamers maar omdat je niet heel ver van Schiphol zit hoor je wel regelmatig de nodige vliegtuigen over vliegen. BIj aankomst zijn de kamers afgerekend (helaas geen ontbijt zondag wegens personeel tekort) en konden we onze tassen droppen.
Margriet en Paulien vinden geo-cachen erg leuk, en die zagen in de geocache app dat er een cache niet ver van het hotel te vinden is, dus die gingen even kort aan de wandel. Marco en ik doken het restaurant deel in en namen daar een drankje en wachten op de dames. De geo-cache was snel gevonden en kwamen ze terug naar het hotel/restaurant.
De maaltijd heeft ons goed gesmaakt, en we konden ons opmaken voor het concert.
Na een klein half uurtje rijden vanaf Aalsmeer naar de Ziggo Dome konden we onder de Johan Cruijf Arena parkeren. Erg handig als je enkele weken terug ook nog even een parkeerkaart geregeld hebt.
(Aangezien Marco een biertje gedronken heeft, heb ik mogen rijden deze avond).
Bij binnenkomst vond ik de security nu wel een heel stuk strenger, maar daar zal men hun reden wel hebben gok ik. Na kaart-check ook nog een fouilleer moment en daarna naar binnen.
Om ongeveer 19.00u a 19.30u waren we binnen en zochten we onze stoelen op om vervolgens te ontdekken dat we 4 rijen te hoog zaten. Oeps, sorry....
Het voorprogramma werd verzorgd door de Schotse band "Del Amitri", opzich niet slecht maar ook niet helemaal mijn smaak. Tegen 20.00u was hun setlist ook klaar en kon hun instrumenten ook van het podium af. Toch leuk te zien dat de roadies (het 'sjouw-legertje' van een band) vlot alles aan de kant had en klaar gemaakt had voor de hoofd-act. De opening was het nummer 'Waterfront', en het feest kon beginnen.
Gelukkig had ik mijn otoplastieken (gehoorbescherming) mee, dus de tinnitus hoefde niet erger te worden.
Andere nummers waren Belfast Child, Promised You A Miracle en Someone Somewhere in Summertime en meer.
Ik heb zelf ook één nummer met de foon opgenomen (Don't You Forget About Me):


We hadden een hele gave avond en hoewel het niet eerlijk is, ga je toch vergelijken met het concert van Genesis die Margriet en ik gezien hebben. Geen band is gelijk en ook het repertoire is ook totaal anders.
En dan heb ik het nog niet over de bezoekers gehad. Ook daar zit dag-en-nacht verschil in. Om 22.30u was het einde concert en konden we de zaal verlaten, maar ook de andere 16.996 menzen die er waren wilden ook wel naar huis of hotel. Gelukkig ging dit redelijk vlot, binnen een uur waren we terug in het hotel.


De volgende ochtend hadden we om 9.00u afgesproken om te vertrekken voor het ontbijt in de IKEA van Amsterdam om daarna door de stad te lopen. Je zou verwachten dat het op een zondag niet heel druk zou zijn, maar aangezien het wel om Amsterdam gaat...? Deze stad slaapt volgens mij nooit tegenwoordig. Je kon er letterlijk over de koppen lopen al daar. Ook hebben we even een klein uurtje in het Vondelpark gelopen, maar ga ik nu zelf zeggen 'Amsterdam, een wereldstad'? Voor mij zelf niet echt, ik ben niet echt een 'stad-liefheber' (hoewel Emmen ook niet echt een dorp meer is) maar als je een paar uurtjes 'apies loeren' wel leuk vind was gisteren met het mooie weer het een ideaal moment om dat te doen.
Tijdens de stads-wandeling hebben Margiet en Paulien ook nog weer een paar geo-caches gevonden, dus die konden ook gelogged worden.
Ik had bij het ontbijt een ommelet gegeten, maar die is op een één of andere manier niet helemaal lekker gevallen. Voelde me niet helemaal geweldig deze dag. Maar omdat je de dag niet voor Marco, Margriet en Paulien wilde verpesten heb ik me niet heel veel van aangetrokken. Na een drankje en een saucijzenbroodje in de Bijenkorf zijn we richting de auto terug gegaan.

Kan alleen zeggen dat het weekendje weg wel geslaagd was, dus Marco en Paulien (en ook Margiet) dank voor de gezelligheid en humor die we hebben gehad. Moesten nog eens een keer doen over een tijdje.