Een enkele keer schrijf ik wel eens een blog(je) en af-en-toe ben ik wel eens benieuwd naar wat men er van denkt.
Daarom heb ik bij wijze van proefje de mogelijkheid ingebouwd om een reactie te kunnen plaatsen. Uiteraard sluit ik die reactiemogelijkheid als het te veel spamzooi binnen komt.
Gewoon om te zien wat er op komt.

Vakantie vieren

Dit jaar zijn we naar Oostenrijk gegaan, te weten in de omgeving van Vorarlberg. We zaten daar op een vrij korte afstand van het kleine landje Liechtenstein en (ietsje verder) Zwitserland.
Iets van 30 jaar terug ben ik wel eens op wintersport geweest in Karinthië, bij het plaatsje Villach. Wat ik met van dat weekje kan herinneren was dat de bergen hoog waren en de valleien diep. Destijds had ik net mijn eerste radio licentie, roepletters PD∅RJH. Toen kon ik geen spullen mee nemen omdat mijn toenmalige licentie destijds niet erkend was in Oostenrijk. (Intussen zijn de voorwaarden en technieken zijn in die 30 jaar op radioamateur gebied flink veranderd)
Dit jaar wilde ik opnieuw spullen mee nemen omdat mijn huidige registratie PE1PQX wel in de EU erkend is.
Jammer genoeg bleek bij het inpakken van de auto er helaas geen ruimte was om mijn portable setup mee te nemen. Jammer, maar helaas.
Ik had n.l. het plan opgevat om één of twee uurtjes actief te zijn in Liechtenstein als HB∅/PE1PQX/P. Als ik het goed begrepen heb zijn er daar maar 18 radioamateurs in Liechtenstein. Een land dat je niet veel/vaak op de amateurbanden tegen komt dus.
TIjdens ons tripje naar Vaduz (hoofdstad Liechtenstein) hebben Margriet en ik letterlijk 'boven de hoofdstad' bij Gaflei een drankje gedaan en daar een uitkijktoren bekeken. Toeval wilde dat vlak bij deze toren ook een remote station gebouwd was door een zendamateur uit Schaan (vlak bij Vaduz), Stefan, HB∅TR. Ik heb een fototje naar hem gemaild. Een mooie plek dus om daar een paar uurtjes 'radio-actief' te zijn. Helaas, maar dat is er niet van gekomen.
En hieronder even een kaartje van de plek van het vakantiehuisje:Verder kan ik wel zeggen dat Oostenrijk een mooi land is, vooral geschikt voor wandelaars, mountainbikers en natuurliefhebbers.
Voor fotografen is er ook veel te zien en beleven, helaas heb ik hier op dit vlak ook niet heel veel gedaan (daarover zo verder), maar wel iets: Kijk hier maar even.
Mooiste plek voor mij was toch de Silvretta, waar op bijna 2km NAP nog een bescheiden stuw-meer is aangelegd.
Was het voor mij een saaie vakantie? Nee dat ook weer niet; samen met schoonpa hebben we de dames (Margriet en Josien) veilig en vlot daar door de bergen heen gereden, dus best genoeg bergen, tunnels en passen gezien zo ook het wintersport optrekje waar de koninklijke familie verblijft in Lech. Gelukkig geen hekel aan autorijden.

Nog even over hobby's

Even terug naar fotografie: dat ik hier erg weinig mee bezig ben komt denk ik dat ik inspiratieloos ben de laatste jaren en dat mijn radio-hobby enorm aan mij aan het trekken is. Je kunt je tijd maar één keer verbruiken, nietwaar? Laatste 2 à 3 jaar wel aan het investeren in radio-spullen; laatste aanwinst is een "arrow-antenna" voor 2m/70cm.
Heb wel eens overwogen om alle fotogear te verkopen, maar na aandringen van zeker 2 personen toch maar niet gedaan. Mijn abbo op Adobe Photoshop/Lightroom/Elements gaat ook nu nog gewoon door. Kan ook zonder fotografie beest wel eens handig zijn.

Ook de reddingsbrigade was voor mij een heel groot deel van mijn bezigheden, maar ook hier heb ik een flinke stap terug gezet zodat de jongelingen hun ding kunnen doen.
Dit viel enkele leden op een gegeven moment ook op en vroegen zich waf of er iets vervelends gebeurd is binnen de brigade. Gelukkig is dit niet zo maar omdat zowel Margriet en ik beiden erg druk zijn met werken heeft de reddingsbrigade (bij mij tenminste) terrein ingeleverd in hobby-land. Uiteraard kan en wil ik best een enkele keer ergens helpen, maar niet zo veel meer als eerst. Nu moet ik wel bekennen dat er sinds ik lid werd van de reddingsbrigade in 1997 er heel veel is veranderd. Maakt dit mij tot een 'ouwe rot'??

Amateurradio was mijn eerste echt grote hobby naast mijn grote interesse in de bemande ruimtevaart en je aller eerste grote hobby blijft aan je trekken.
Gekscherend wordt er wel eens gezegd dat amateurradio een virus is waarvan je niet meer geneest. Voor deze hobby heb ik begin jaren '90 van de vorige eeuw examens moeten afleggen voordat ik hierin verder mocht. Na mijn laatste examen (in najaar 1992 zo uit mijn hoofd) kreeg ik mijn huidige roepletters PE1PQX, en deze heb ik gekoppeld aan mijn web-domein waar deze site staat gehost.
Hoe het verder loopt met alle hobbies van me is koffie-dik kijken maar dat zien we tegen die tijd wel weer.

Oh ja, laat rustig je gedachten achter hieronder, maar houd het wel netjes en respectvol aub.

Jouw reactie

Als antwoord op Some User