Canon EOS350d Naast het radioamateurisme en de bemande ruimtevaart mag ik graag fotograferen. Het liefst zou ik mijn hobbies willen combineren, maar met fotografie is dat best lastig.
Op de vraag 'waarom maak je foto's?' kan ik een eenvoudig antwoord op geven: de één verzameld postzegels, de ander sigarenbandjes. Ik maak graag foto's en probeer daarmee te laten zien wat ik in het echt heb bekeken. Één foto vertelt meer dan 1000 woorden kunnen.
Wat ik met de foto's doe hangt af van de situatie. Doorgaans laat ik de goed gelukte foto's zien op een forum. De mensen die daar ook actief zijn geven mij tips over hoe het beter kan, en hoe zij eventueel de foto anders gemaakt zouden hebben. Erg leerzaam.

Verder ben ik niet actief op zoek naar betaalde opdrachten, maar het zou wel leuk zijn om af en toe iets te verdienen met een hobby. Intussen heb ik wel al één betaalde opdracht gehad, n.l. 'Winterlicht' in het Emmer Dierenpark in decmeber 2008.
Hoe het laser bedrijf mij gevonden heeft is wel grappig: ik had net voor de kerstdagen foto's gemaakt en deze op boven genoemde forum gezet. Door middel van Google heeft het bedrijf mijn foto's gevonden en netjes aan mij gevraagd of ze die op hun site mochten gebruiken. Een 2e vraag was of ik in de gelegenheid zou zijn nog eens terug te komen om tegen een vergoeding meer foto's te maken. Natuurlijk wel, op deze manier wordt je hobby wel erg leuk!

Waar mijn voorkeur naar uit gaat om te fotograferen ben ik nog niet helemaal uit. Macro lijkt wel de voorkeur te gaan worden maar dit kan altijd nog anders gaan lopen (macrofotografie is het fotograferen van een heel klein iets, bijvoorbeeld een insect). Ook dieren vind ik leuk om te fotograferen. Helaas heb ik nog geen dieren in het wild kunnen fotograferen, ik ben nog aangewezen op dierentuinen en huisdieren.

In mijn fotoboek kun je wat van mijn werk zien.