Login Form

Eind van 2013

2013 ten einde...

December

Nou ja, bijna dan. Morgen is het oudjaarsdag en gaan we gezellig gourmetten bij Marco, Paulien, Tijn en Lynn en het jaar verder uitzitten. Dit doen we al enkele jaren en mag je eigenlijk wel als traditie zien. Altijd beregezellig, dus nu zal het vast niet anders zijn.
Met deze periode (eigenlijk heel december) heb ik zelf een beetje moeite... De feestdagen bijvoorbeeld: Sinterklaas is een leuk kinderfeest en weer komt daar een vervelend zwarte-pieten discussie om de hoek kijken. Mensen, dit feestje vieren we al ruim 50 jaar zo en toen was er ook NIETS AAN DE HAND! De pieten hebben hun roe al ingeleverd, en de gouden oorring verdwijnt ook al...
Verpest het kinderfeestje nu niet!

En nu even over de kerstdagen. Ergens las ik een artikel waar alle poes-pas van de kerstman, rendieren en die verhipte boom vandaan komen. (klik hier) Simpel uitgelegd: De kersman is een slap aftreksel van onze Sinterklaas (Santa Claus is een verbastering van Sinterklaas) en aangezien die dikkerd lastig loopt hebben ze hem maar een arrenslee gegeven met vliegende rendieren, 2 kerstdagen omdat 'wij christenen' mee moesten liften willen op Germaanse EN Romeinse feesten (waarom 1 dag als je er 2 kunt hebben?) en die boom in huis is ook al een raadsel.
Kortom: de kerst zoals we die nu kennen is voor meer dan 90% een verzinsel (de nachtmis en het verhaal van de geboorte van Kindeke Jezus hebben wel ergens een connectie met kerst) en de laatste decennia al een erg interessant iets voor de commercie.
Kerst voor mij? Nee, geef mij het Sinterklaasfeest maar, dan heb je een heilige in huis die echt heeft bestaan (Bisschop van Myra), aan nepperds heb ik toch wel een hekel. (nu zoeken naar een knip-oog smiley)

Terugblik (website)

Vanaf half maart houd ik statistieken bij van bezoekers op mijn website. Erg interessant waar de bezoekers vandaan komen (land) welk besturingssysteem ze gebruiken (Windows, Linux of Mac OS) en welke browser (Explorer, Safari, Firefox...) en welke pagina ze bekijken.
Opvallend is dat er een reeks IP-adressen ("internet"-adressen) heel erg vaak voorbij komen en bepaalde landen ook (voornamelijk China en Rusland). China heb ik om bepaalde redenen geblokkeerd, voornamelijk om het massale. Meer dan 100 bezoeken vanaf één en de zelfde IP-adres per dag vind ik erg verdacht. Zo ook met de Russen, die tel ik ook niet meer mee in de statistieken.
Enkele landen die ik wel grappig vind in het lijstje zijn: Zuid-Korea, Vietnam, Venezuela, Zuid-Afrika en Guatemala (geen idee hoe ze mijn site kunnen lezen, waarschijnlijk iets met online vertaal hulp). In totaal heb ik bezoek gehad uit 68 landen geteld vanaf half maart tot nu toe. Best leuk om zoiets bij te houden.

2014....?

Wat 2014 brengt is verder afwachten. Een project wordt uitgedacht en verder uitgewerkt waar mogelijk: een 12 meter mast (zie Onderhoud en verbouw).
Goede voornemens heb ik me nooit mee bezig gehouden, dus doe ik dit jaar ook niet.

Rest mij iedereen die dit leest een hele gezellige jaarwisseling te wensen en een goed en gezond 2014!