Login Form

Website problemen en toekomst

Website een tijdje offline geweest...

Voor diegenen die vrij geregeld mijn domein www.pe1pqx.eu of www.pe1pqx.nl bezoeken hebben gemerkt dat deze vanaf vrijdag zeer slecht tot helemaal niet te bereiken waren. Zo ook de site van de reddingsbrigade www.rbzod.nl en de host zelf (www.webreus.nl).
Webreus (de host waar deze 3 domeinen gehost worden) had een één of andere storing in de hardware. Wat ik erg jammer vind is dat die webhost geen facebook of twitterpagina heeft of storing op te vermelden. Dit voorkomt een hoop ergernis.
Tot op heden ben ik best tevreden met webreus, maar als dit vaker gebeurt, denk ik er sterk over om toch een ander bedrijf te zoeken.
Gelukkig lijkt vandaag (zondag) dat de problemen opgelost zijn, het draait weer zoals ik gewend was en voor zover ik kan na gaan is er geen data verloren gegaan.

Toekomst van deze site.

Op mijn domein hebt ik ook meerdere subdomienen draaien, n.l. http://fotos.pe1pqx.eu, http://logbook.pe1pqx.eu en http://forum.pe1pqx.eu. Dat forum is een klein forum met als hoofddoel fotografie en wat daarmee te maken heeft. De leden (<30) zijn bekenden van elkaar en is kleinschalig. Registreren is niet mogelijk, het werkt op uitnodiging. (Het heeft ook geen zin om te mailen of je lid mag worden!!) Aangezien deze site met Joomla werkt en het forum met phpBB is er een mogelijkheid om alles met elkaar te combineren. Of en hoe ik dat ga uitdokteren weet ik nog niet, omdat het niet zonder risico is. Een lid kan een ban-melding krijgen en niet kunnen inloggen op het forum, iets wat ik niet wil. Dat moeten we niet hebben dus.
Ik kan eerst een backup maken en daarmee gaan 'rommelen'... Voordeel is dat je de 'live' website met rust laat en niet de vernieling in kunt helpen.
Ach, ja.... wensen mag je hebben, toch?