Login Form

André Kuipers

Univé ledenvergadering

Vandaag had Univé (je weet wel, die van de verzekeringen en dergelijke) een ledenvergadering. Op zich niet heel spannend, maar om de opkomst wat groter te krijgen hadden ze een hele bekende spreker uitgenodigd: André Kuipers.
Helaas voor mij ben ik geen 'Univé-lid', maar had al snel 3 kansen om er toch heen te kunnen: de reddingsbrigade, mijn schoonouders en Marga (iemand van de reddingsbrigade).
Marga is blijkbaar wel Univé lid, en heeft een tijdje terug het boek "Doomvlucht" van me geleend.
Droomvlucht is het verhaal van André Kuipers dat door Sander Koenen is geschreven. Sander heeft hiervoor vele malen contact gehad met André Kuipers, en het verhaal wat in dat boek staat is geheel volgens André's eigen woorden en leest erg lekker weg. Kortom een aanrader!
Nu even terug naar Univé ledenvergadering. Marga mocht een introducee mee nemen en wetende dat mijn interesse in de (bemande) ruimtevaart vrij groot is heeft ze geregeld dat ik als introducee mee mocht.
In het begin van de avond bla-bla over cijfertjes van Univé, en een paar vragen van de leden.
Hierna datgene waar Marga en ik eigenlijk voor kwamen:

Andre Kuipers

In Augustus van 2012 hebben Margriet en ik André al eens van heel dicht bij mogen ontmoeten bij zijn Nationale Welkom in Noordwijk. Hier hebben we zijn verhaal al eens aangehoord, en zo hebben we André Kuipers als een enthousiaste verteller gezien. Erg interessant en boeiend.
Vanavond stond er eigenlijk één uur voor zijn verhaal op de agenda, van 20.00 tot 21.00 uur. Helaas bij aanvang hield de techniek geen rekening met de wensen en deed niet wat het doen moest.. Jammer.
Gelukkig kon André zijn verhaal erg luchtig vertellen en hier-en-daar met een gezonde hoeveelheid humor. ("Het aanzetten van de luchtcirculatie op het toilet vergeet je dus maar één keer daar in het ISS" na een uitleg over het ruimtetoilet.)
Ook wordt er heel kort het woord 'amateurradio' als vrijetijdsbesteding waar de ISS bemanning voor kiezen kon.
Na een uur vertellen had de technicus eindelijk de laptop waar de foto's bij het verhaal op stonden aan het werk kunnen krijgen en kon André zijn verhaal vertellen met ondersteuning van plaatjes.
Om 22.00, dus een uur na de geplande 21.00 uur waren en nog een paar vragen gesteld, en konden er handtekeningen gehaald worden.
Na geduldig wachten kon ik stapje voor stapje naar voren komen en het boek 'Droomvlucht' even laten tekenen. Ik vertelde dat ik hem al een hand gegeven had in Noordwijk en ik vond het erg leuk dat hij mij daar nog van herkende. Ook in combinatie van amateurradio! Elders op deze site staan ook ISS Geluid opnamen van onder andere mijn eerste gesprek met André (PI9ISS) en deze heb ik ook op mijn telefoontje staan. André Kuipers was daar ook wel nieuwsgierig naar en heeft het ook even gehoord.

Krabbeltje Andre Kuipers
Ik kan alleen nog maar afsluiten met Bedankt Marga!!!