Login Form

Aaaarrrghh... (de 2e, maar nu over sneeuw)

Nee!!! Niet weer sneeuw!!!

Begin vorige week waren een paar dagen heel erg aangenaam. Zeker na een periode van koude, vorst, sneeuw en nog meer van die ellende.
Vandaag blijkt dus dat de mensheid het weer niet in de hand heeft, want wat komt er uit de lucht gedwarreld??? Jups... bevroren water in de vorm van sneeuw. Ik had mijn zinnen al op de warmere dagen van vorige week gezet maar het gezegde "maart roert zijn staart" laat zich nu ook gelden, hoewel we niet in de staart van maart zitten, maar volop in het lijf ervan...
Ik kan trouwens wel merken dat de mens graag voorjaar wil; overal om mij heen hoor ik het zelfde: nee, niet weer die sneeuw!
Overal kwamen de krokussen al boven de grond kijken, en ik hoop dat ze de koude van deze dagen overleven. Het geeft n.l. een erg gezellig gezicht als die kleurige bloempjes
Over krokussen gesproken: ik herinnerde mij dat ik nog 2 zakjes met 50 krokusbolletjes had liggen. Die moesten toch maar eens de grond in... Vorige week maar geregeld, was nog net een aangename dag daarvoor. (En het geeft zo'n heerlijke voorjaars gevoel)
Nog even over die sneeuw ellende... eerlijk is eerlijk; we komen er vergeleken met Noord Frankrijk en België er nog genadig af hier in Emmen. Nog geen 5cm en we klagen al steen en been. Moet je eens weer zeuren als je de file ellende daar hebt mee gemaakt, ruim 30 uur bivakkeren in je auto met meer dan een halve meter sneeuw om je heen. Ultimate Survival!!!
Nee, geef mij maar voorjaar.. Schijnt besteld te zijn, maar blijkt nog een behoorlijke levertijd op te zitten....

13e blog...

Nu ik even terug tel, merk ik dat dit mijn 13e blog is. Normaal zou volgens de bijgelovigen onder ons 13 een ongeluksgetal zijn, maar hier doe ik niet aan mee...
Geloof en bijgeloof... Op de laatste dag van februari is er in het Vaticaan iets heel bijzonders gebeurt: Paus Benedictus XVI heeft zijn ambt neer gelegd. Naar eigen zeggen omdat hij 'er de krachten niet meer voor heeft' (gesprekje gehad met Geer?). Traditioneel treed een Paus niet terug, maar sterft in het harnas. Zou het ook met het getal 13 te maken hebben gehad?? Het jaartal is 2013, dus.....?
Nu ben ik zelf geen gelovig mens, maar het gedoe om het kiezen van een opvolger vind ik aan één kant best interessant: Alle kardinalen met stemrecht en jonger dan 80 jaar moeten naar Rome komen om deel te nemen aan een stemming achter gesloten deuren, het Conclaaf. Er is ook één Nederlandse kardinaal bij Wim Eijk. In theorie kan hij dus gekozen worden tot Paus. Kardinaal Ad Simonis is een 2e Nederlandse kardinaal, maar die heeft geen stemrecht meer: is ouder dan 80 jaar.
Hebben 'we' al eerder eens een Nederlandse Paus gekend? Jawel, en wel in het jaar 1522 is Adriaan Floriszoon Boeyens gekozen tot Paus, en heeft de naam "Adrianus VI" aangenomen (zie wikipedia).
Wie uiteindelijk de nieuwe Paus wordt.. We zullen het vanzelf horen.