Login Form

Aaaarrrghh... (TV Ellende!)

Niet weer....!

Begin dit jaar schreef ik al iets over die ellendige programmering op TV, en deed daar al een voorspelling over: herhaling van concepten zal nog wel even doorgaan! (Klik hier!)
En zie daar: ik heb gelijk gekregen... Nu schrapen ze niet met hun gebit over het ijs of proberen zo elegant mogelijk een bommetje te maken, maar nu moeten ze zo goed mogelijk een schansspringer imiteren! ZELFDE IDEE, ANDER JASJE! En ook nu zie je weer de zelfde smoelwerken... Hebben ze niks beters te doen?
Die gasten van SBS6 weten echt geen nieuw programma meer te verzinnen, heb het idee dat ze in een creativiteits-dip zitten (een variant op een 'writers-block').
Ik ben uit pure ellende maar uit de woonkamer gevlucht... Wil me er niet langer aan ergeren.

Burundi

Niet iedereen weet waar Burundi ligt. Ik eerder ook niet exact, dus heb het opgezocht en het light ergens op het continent Afrika. Het ligt tussen Rwanda, Congo en Tanzania in geklemd ergens in het midden van het continent.
Nu is dit op zich niet zo heel erg spannend, de kans dat ik er ooit voetstappen neerzet is niet zo heel erg groot. Maar er zijn nu een aantal Nederlandse en Belgische radio amateurs daar actief met een radio-amateur station. Ik heb geprobeerd dit station te 'werken' want zo vaak zijn er geen radio activiteiten van uit dit land.
Heb ze wel gehoord op de 20 meter amateurband, maar jammer genoeg hebben ze mij niet gehoord. Er zijn n.l. stations elders in de wereld die werken volgens het 'big mouth, no ears' idee: veel vermogens (big mouth), maar niet eerst luisteren hoe het er aan toe gaat (no ears). Als ik een poging wil doen, verzuip ik tussen de stations met meerdere 'kilowatten'  met mijn 100watt. Helaas voor mij dus geen Burundi in mijn radio-logboek, best jammer...
Uiteraard gun ik andere radio-amatuers hun lolletje, maar help elkaar even. Dit heb ik ook geprobeerd bij mijn contacten met PI9ISS, André Kuipers die toen nog aan boord van ISS verbleef. Maar, nee: ikke, ikke en de rest kan....