Login Form

Mijn website

Mijn website

Het is misschien inmiddels wel opgevallen: mijn website is vernieuwd. Ik heb geprobeerd de 'looks' in de buurt te houden van de oude site.
Wat er nu exact is veranderd is het pakket ('software') waar deze site op draait: Oude was Joomla 1.5.23, nu gebruik ik Joomla 2.5.9.
Joomla is een zo genoemde 'Content Management System' (CMS). Wat is dit nu?? Een CMS is een pakket dat websites genereert waar de eigenaar, ofwel de 'webmaster', geen ingewikkelde HTML of PHP WEB-programmeertalen meer te kennen. Je geeft de CMS de informatie en die maakt er een fraaie website van.
Dit heeft als voordeel dat mocht je een website maken voor een vereniging of bedrijf je meerdere personen kunt aanwijzen die 'content' (de inhoud) kunt laten maken. De CMS maakt daar een mooie website van.

Wat ik nu nog moet doen is een header (helemaal boven aan de pagina's) maken zodat het meer persoonlijker gaat worden. Wie zich uitleven wil en dit voor mij wil maken: ik nodig je uit. Plaatje mag maximaal 200pixels hoog zijn en iets met mijn hobby's te maken hebben; fotografie, ruimtevaart, radioamateur en/of elektronica. Van alle 4 één header mag ook.
Verder moet ik de rest nog inruimen zoals ik het hebben wil... 't is net verhuizen.... ;-)

En bloggen...

Het mag nu dus wel duidelijk zijn dat het bloggen even op een laag pitje heeft gestaan. Mijn laatste schrijfsel stamt van een paar weken terug. Helaas kun je de datum ervan niet checken, staat allemaal op 16 februari 2013...
Één reden was dat mijn oude site een 'plugin' had die niet meer te gebruiken is op de nieuwe site. (Een plugin is een toevoeging in een programma of website) Ik moest dus op jacht naar een plugin voor het schrijven van blogs dat mij wel bevalt.
Het lijkt er op dat deze plugin een blijvertje is... Heeft ook nog enkele extra's ten opzichte van de oude. zoals een 'like' van facebook.
Wat er nog meer volgt... is afwachten. Ook voor mij!