Login Form

De Mast (deel 2)

De Mast (Deel 2)

In "De Mast (deel 1)" melde ik dat ik de mast thuis bezorg had gekregen. Ook staan daar een 2-tal foto's van o.a. de mast in 3 delen naast elkaar, en achter/op elkaar.
Gisteren was het weer best aangenaam, en kon ik met de verfkwast en roller in de weer om de topsectie in de hammerite te zetten. Ik moet bekennen het is intensiever dan menigeen denkt. Met de kwast alle hoekjes, gaatjes en lasnaden bij langs en zo verder met de roller om de 'grotere' oppervlakten te behandelen (een buis is ook met de roller makkelijker te verven dan met de kwast!)
Nu hoeft voor mij de dekking niet perfect te zijn, zolang het (kleine beetje!!) roest maar beschermd is tegen de elementen. Wat ik wel goed gedaan heb zijn de platformen waar de rotor en het lager op gemonteerd moeten worden.
Dus eerst alles bij langs met een staaldraadborstel en daarna met een soort schuurpad alle losse deeltjes weghalen. Ontvetten heb ik niet gedaan, wel even met droog doekje er langs. Het voordeel van hammerite is dat je niet eerst alle roest hoeft te verwijderen, je kunt er zo overheen verven.
Één deel in de HammeriteZie de verschillen (foto links): voorin de "hammerite" deel, achterop de ongeverfde delen, het mag dus duidelijk zijn dat het er als nieuw uitziet. Iets waar je naar mijn idee best even tijd in mag steken.
Zoals je bij foto 2 kunt zien (als je goed kijkt) is er nog iets aan roest te zien: in de kleine (9mm) gaten voor de bouten. Mijn kwast was niet klein genoeg dus hier moet ik even met wattenstaafjes of zo aan de gang, zo ook bij het platform van de rotor.
Hier en daar zullen vast plekjes zijn waar ik nu even niet bij kon, maar die pak ik wel aan als het 2e deel (middelste sectie) onder handen genomen gaat worden. Hier moeten nog 2 buis-klemmen vanaf geslepen worden en dan kan die ook een hammerite behandeling ondergaan.
(Bij gebrek aan schragen voldoet een oude tuinbank ook, die moet t.z.t. ook nog opgeknapt gaan worden)
Top platform voor het lager

Ondertussen neig ik steeds meer in de richting van een betonblok (zie weer "De Mast (deel 1)" wat ik bedoel), omdat ik gevoelsmatig hier toch meer vertrouwen in heb. Ook ben ik inmiddels voorzien van 3 draadeinden van M16 x 1 meter inclusief per draadeind 2 moeren en 2 ringen. Deze heb ik gekregen voor het helpen bij een website (www.dennenhuis.nl nog TNX Jans!!).
Volgende stap is het in de hammerite zetten van mast-deel 2, en het verzamelen van de spullen voor in het beton (betonijzer, en ijzer om een 3-hoek kooi te maken met de draadeinden waarop de mast ge-bout moet worden).
Langzaam maar zeker wordt het wel wat...


Wordt vervolgd....